Sponsorer

Banner

Historien om Skærbæk Svømmeklub

Skærbæk Svømmeklubs vision er at opøve børn, unge, mænd og kvinder i de forskellige svømmearter samt andre aktiviteter  med tilknytning til svømning og kulturel virke.

Skærbæk Svømmeklub blev stiftet i februar 1983. Vi er en klub med lidt over 700 medlemmer. Klubbens medlemmer er ikke kun fra Skærbæk, men fra hele egnen (Ribe, Toftlund, Agerskov, Løgumkloster, Rømø,  Bredebro, Højer og Tønder). Vi er en klub der ønsker bredden og samtidig også har ungdoms svømning. 

Vi har som den første klub i Syd og Sønderjylland indgået et samarbejde med DGI om et svømmeskole koncept.

Hovedsagelig er vores klub drevet af voksne frivillige mennesker med en bred livserfaring, som ønsker at videregive hver deres kompetencer til den unge svømmer.
For os er det yderst vigtigt at børnene fra en tidlige alder lærer at begå sig i vandet og lærer de mest enkle ting i livredning både ved sig selv og ved andre. For at dette kan lykkes er vi nødt til at lære svømmerne svømningens ABC (elementskift, balance, vejrtrækning og fremdrift), hvilket svømmeskole konceptet sikrer indgår i undervisningen på alle hold. Samtidig skal alle trænere have en funderet uddannelse.

Vi holder til i Skærbækcentret under gode forhold og vi tilbyder derfor mange forskellige hold til børn lige som til voksene. Nogle af holdene har været med fra starten.

Vi har børnehaverne i område Skærbæk (Regnbuen, Spiren, Æblehuset, Brøns og Rømø) i hallen hver uge, så de små kan vende sig til det og bliver tryg med vandet. SFOen (Stjerneskud og Galaxen) fra Skærbæk distriktskolen er også i vandet hos os.
 

Man kan altid henvende sig for oplysning hvis man er i tvivl om hvad hold man skal være på.